Galaxy S6 smartphone | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Nedugo nakon potvrde kako Galaxy S6 smartphone neće pogoniti Qualcommov Snapdragon 810, na Internetu su se pojavile i poprilično detaljne specifikacije budućeg Samsungovog flagshipa.
Detaljnije o Galaxyju S6

Nedugo nakon potvrde kako Galaxy S6 smartphone neće pogoniti Qualcommov Snapdragon 810, na Internetu su se pojavile i poprilično detaljne specifikacije budućeg Samsungovog flagshipa.

Dakle prema njima Galaxy S6 će pogoniti tvrtkin osmojezgreni i 64-bitni SoC – Exynos 7420, dok će se za što fluidniji rad operativnog sustava i pratećih aplikacija pobrinuti 4 GB RAM-a. Kad je u pitanju interne memorije, Samsung je također široke ruke pa će najmanji model u ponudi imati 32 GB interne memorije. Ponudu će činiti i dva dodatna modela koji će imati po 64 GB i 128 GB interne memorije.

Na stražnjoj strani uređaja bit će smještena 20 MP kamera, dok s prednje strane možemo računati s kamerom od 5 MP, što će posebno pozdraviti štovatelji Selfie uradaka. Daljnje specifikacije ukazuju na to kako Galaxy S6 ima kućište izrađeno kombinacijom metala i stakla. Zaslon je 5,1-inčni s QHD rezolucijom i gustoćom od 577 ppi-a. Od udaraca i ogrebotina štiti ga Gorilla Glass 4.

Baterija je kapaciteta 2.550 mAh, a istu će biti moguće puniti i bežičnim putem. Uređaj se čini idealnim za korisnike koji su stalno u pokretu, jer njima najviše prijeti mogućnost pražnjenja baterije do nule. U tom slučaju neće morati satima biti uz utičnicu, već će baterija nakon deset minuta punjenja biti spremna za do četiri sata razgovora.

Samsung trenutno surađuje s kartičarskom kućom – Visa na vlastitom sustavu mobilnog plaćanja poznatijem još kao Samsung Pay. Potonji je Samsungov odgovor na Apple Pay, a isti bi trebao zaživjeti upravo na Galaxy S6 uređaju.

O operativnom sustavu nema informacija, no za očekivati je kako će to biti najnovija Lollipop verzija Androida nadograđena s TouchWiz korisničkim sučeljem.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.