Blizu smo, ali još uvijek daleko od iPhonea bez okvira | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

AMS je upravo objavio svoj novi senzor za svjetlost i blizinu, koji može stajati ispod OLED zaslona umjesto na okviru....
Blizu smo, ali još uvijek daleko od iPhonea bez okvira

AMS je upravo objavio svoj novi senzor za svjetlost i blizinu, koji može stajati ispod OLED zaslona umjesto na okviru. Međutim, to još uvijek nije dovoljno da se usjek potpuno ukloni.

Austrijska tvrtka AMS, koja proizvodi senzore, jučer je najavila da su proizveli novi TCS3701 senzor za ambijentalno osvjetljenje/blizinu koji se može staviti ispod OLED zaslona, te tako više neće zauzimati prostor na prednjem zaslonu. To je važno za Apple jer je AMS njihov dobavljač tih senzora.

Znači li to da se možemo oprostiti sa senzorom?

Na žalost, ne. Sakrivanje ovog senzora samo je prvi korak u tom smjeru, ali usjek ima druge funkcije koje se ne mogu samo tako sakriti ispod zaslona. Za početak, tu je VCSEL, temelj za iPhoneovu tehnologiju prepoznavanja lica…

Osim toga, tu je i prednja kamera; još uvijek ne postoji pouzdana tehnologija za masovnu proizvodnju koju bi se moglo staviti ispod zaslona. U slučaju mobitela drugih proizvođača, prednja kamera smještena je u tankom okviru s gornje strane.

Iako će još sljedećih generacija iPhonea sigurno imati usjek, postoji realna šansa da bi mogao postati tanji, te tako i manje uočljiv.

 

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.