Apple želi testirati (svoj?) automobil | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Prepiska koja je izašla u javnost još je jedan dokaz da kompanija iz Cupertina zaista razvija autonomni automobil
Apple želi testirati (svoj?) automobil

Slagalica oko Appleovog mogućeg tajnog projekta razvoja automobila polako se slaže. Iz tjedna u tjedan u javnost izlaze pojedini djelići informacija koji daju naslutiti da najbogatija svjetska kompanija zaista ulaže dio svog novca u razvoj električnog autonomnog automobila. Najnoviji dokaz za tu tvrdnju dobili su novinari britanskog Guardiana, koji su došli u posjed komunikacije između Appleovog inženjera Franka Fearona i kompanije koja posjeduje stazu za testiranje automobila, GoMentum.

Prema dobivenim informacijama, Apple je u svibnju posjetio GoMentumovu lokaciju – bivšu mornaričku bazu blizu San Francisca koja služi kao poligon za simuliranje raznih cestovnih uvjeta. Kasnije su u e-mailu potvrdili da su zainteresirani za najam navedenih poligona, koji sadržavaju 30-ak kilometara cesta.

Appleu je sigurno zanimljivo što je ova lokacija pod zaštitom vojske, pa postoji minimalna mogućnost da netko sazna što se i kada tamo testira. Iz te kompanije, dakako, nema komentara na ovu priču. Iz GoMentuma su za Guardian potvrdili tek da su se sastali s predstavnicima Applea koji su zainteresirani za njihove usluge, no da su morali potpisati ugovor o tajnosti podataka.

Zaključak stručnjaka glasi – ako je Apple u poziciji da zakupljuje poligone za testiranje, njihov automobil očito je već u poodmakloj fazi razvoja, i mogli bismo ga vidjeti i ranije nego što itko očekuje.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.