Apple zaposlio Teslinog dizajnera | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Je li moguće da ćemo napokon imati Apple Car? Dizajner Andrew Kim rođen je u Južnoj Koreji i odrastao u...
Apple zaposlio Teslinog dizajnera

Je li moguće da ćemo napokon imati Apple Car?

Dizajner Andrew Kim rođen je u Južnoj Koreji i odrastao u Kanadi. Postao je poznat 2012. godine, tijekom studija, kada je u slobodno vrijeme osmislio sofisticirani jezik dizajna za Microsoft. Tvrtki se to toliko svidjelo da su ga odmah zaposlili, pa je godinama radio na dizajnerskim projektima za Windows 10, HoloLens i Xbox One S.

Nakon toga prešao je u Teslu. I tamo je radio na nekoliko vozila, primjerice Modelu 3, S, X i Y, te Roadsteru V2 i Semiju. Njegov primarni zadatak bio je dizajnirati unutarnji prostor Modela 3. Kaže da mu je najteže bilo izbalansirati potrebe automobila kojeg voze i čovjek i računalo.

Međutim, sada ga je put odveo u Apple. Na temelju njegovog profila na Instagramu, prošli je utorak bio njegov prvi radni dan u Apple Parku. Kimova uloga i njegovi nadolazeći projekti još uvijek su tajna, jer o tome šute i on i tvrtka.

Upravo zbog njegovog iskustva u Tesli, brojne internetske stranice počele su nagađati da se radi o projektu Apple Cara, što bi moglo biti potvrđeno povratkom inženjera Douga Fielda u Apple.

Naravno, radi se samo o pretpostavci, jer Kim ima iskustva i u dizajniranju AR/VR naočala te sučelja. Ipak, jedno je sigurno: Apple je postao bogatiji za još jednog odličnog profesionalca s bogatim iskustvom.

 

Izvor: The Verge / iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.