Apple Watch – nakon testa rastavljivosti, stiže test izdržljivosti | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Nakon što se saznalo koliko je Appleov Watch lagan, odnosno, težak za rastavljanje, jedna druga ekipa iz Austalije odlučila je provjeriti koliko je Appleova dika i ponos otporna na najveću štetočinu otkako je svijeta i vijeka – čovjeka.
Apple Watch – nakon testa rastavljivosti, stiže test izdržljivosti

Nakon što se saznalo koliko je Appleov Watch lagan, odnosno, težak za rastavljanje, jedna druga ekipa iz Austalije odlučila je provjeriti koliko je Appleova dika i ponos otporna na najveću štetočinu otkako je svijeta i vijeka – čovjeka.

Kao što se i očekivalo, ako Watch koristite u normalnim uvjetima poput nošenja prilikom tuširanja, plivanja u bazenu i sl. pametni sat s logom jabuke će preživjeti. No, kako se kasnije ispostavilo sat je otporan i na ponešto drugačiji način korištenja ili bolje rečeno drugačiji način zabave – lupanje čekićem. No, samo do određene mjere.

Ekipa iz Australije Watch je testirala upravo na gore opisani način – lupanjem čekićem te na način da je isti pokušala oštetiti pomoću brusnog papira i oštrog noža. Rezanje oštrim nožem safirno staklo je odlično podnijelo – nije se oštetilo, no jeste aluminijsko kućište sata.

Nakon prvog kruga testiranja na red je došao i drugi koji je uključivao testiranje safirnog stakla pomoću brusnog papira. Kao što možete vidjeti u priloženom videu safirno staklo koliko god bio dobar materijal za zaštitu – nije se baš pokazao otpornim na brusni papir.

Safirno staklo je totalno popustilo (razbilo se) kada je „FoneFoxov znanstvenik“ po opalio po staklu čekićem i to ne baš nježno (ako udarac čekićem uopće može biti nježan). No, istine radi recimo kako je prije toga uspješno preživio dva udarca čekićem, poguban je bio treći udarac.

Dakle, ako nabavite Watch imajte na umu da može podnijeti udarac, pa i dva udarca čekićem, no opetovano lupanje neće, što je i sasvim razumljivo, jer dotičnog nije dizajnirao Q (vodeći znanstvenik Q Divisiona iz filmova o James Bondu), već Jonny Ive kojemu je kako znamo draži izgled no funkcionalnost uređaja.

Kada se na kraju sve zbroji i oduzme čini se da je Apple odradio poprilično dobar posao. Apple Watch preživjet će sve normalne situacije koje vam se tijekom dana mogu dogoditi. Za sve ostale trebate proizvod kojeg je osmislio Q.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.