Apple upravo predstavio novi Mac mini! | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Ne možemo vjerovati da je ovaj trenutak napokon došao. Evo novog Maca mini, boljeg no što smo uopće mogli zamisliti....
Apple upravo predstavio novi Mac mini!

Ne možemo vjerovati da je ovaj trenutak napokon došao. Evo novog Maca mini, boljeg no što smo uopće mogli zamisliti.

Doslovno se ne možemo sjetiti kada je linija Mac mini proizvoda posljednji put nadograđena, premda joj je to nedvojbeno bilo potrebno. Međutim, sada je ovdje. A pogledajte što je sve donijela.

 

Novi Mac mini dolazi s Intelovim procesorom osme generacije, a možete birati između četiri i šest jezgri. Ruku pod ruku s procesorom dolazi i poboljšanje grafike od 60% (zamislite GPU integriran s CPU-om), a prostor za pohranu sadrži SSD od 2 TB i možete ga nadopuniti s dodatnih 64 GB RAM-a. Najmanja veličina prostora za pohranu koju možete odabrati jest 128 GB, što znači da će izbor biti širok, pa će svatko moći odabrati što mu se sviđa.

Ne manjka nam ulaza, što znači da su se naši najluđi snovi – koje smo vam jučer opisali – ostvarili. Dakle, imamo: 10 Gigabit Ethernet, četiri Thunderbolt 3 ulaza, HDMI te dva USB-A ulaza. Zbilja nemamo što više poželjeti.

Još jedna zgodna značajka jest T2 čip, koji donosi naprednije sigurnosne funkcije, te svemirski siva boja. Tu je i novi sustav hlađenja zahvaljujući kojem možemo uživati u bržem radu računala te manjoj buci. Aluminijsko kućište izrađeno je od recikliranih materijala, kao i plastični dijelovi.

Ukratko, jedan moćan Mac mini dolazi sa 64 GB RAM-a, Intelovim i7 procesorom od 4,6 GHz i sa šest jezgri te s SSD-om od 2 TB. To je pravi spektakl. Osobito ako se sjetimo da možete povezati više Macova mini te tako složiti vlastito superračunalo. Navodno postoji tvrtka koja je to napravila sa stotinama njih. Brutalno.

 

Izvor: iMagazin.hr

 

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.