Apple uklanja antivirusne aplikacije iz App Storea | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Čini se kako je Apple po tom pitanju odlučio poduzeti određene korake...
Apple uklanja antivirusne aplikacije iz App Storea

Apple dosta vremena i truda ulaže u marketing putem kojeg pokušava pokazati i dokazati trenutnim i budućim korisnicima svojih proizvoda kako su isti potpuno sigurni. Međutim kada vam se u služenoj trgovini aplikacijama pojavi neka koja u svom nazivu sadrži riječ „anti“ uz koju je dodana i riječ „virus“ ili „malware“ tada vam sav trud pada u vodu.

Čini se kako je Apple po tom pitanju odlučio poduzeti određene korake, odnosno, izbaciti pokoju takvu aplikaciju koja sugerira kako iOS nije siguran. Kako tvrtka Intego navodi na svom službenom blogu jedna od izbačenih je i njihova VirusBarrier aplikacija. Kao razlog uklanjanja Apple je naveo kako dotična nema ispravan opis, te kako korisnici mogu biti dovedeni u zabludu kako na iOS-u ima virusa.

2d37e41158f442a3760b27e43f48ef94

Nakon što je Intego dotjerao opis aplikacije raniji scenarij se ponovno dogodio – aplikacija nije dobila zeleno svjetlo kako bi se našla u društvu ostalih unutar App Storea. Dodatnu zbunjenost kod developera ove aplikacije izaziva i to što ista nije služila za provjeru samog iOS-a već isključivo za pregled primljenih mailova i datoteka pohranjenih u oblaku.

No, čini se kako takvih problema nema isključivo tvrtka Intego, jer u istoj objavi tvrtka navodi kako i drugi proizvođači antivirusnih aplikacija (Anti-Virus Detective npr.) za iOS imaju identične probleme kada žele postaviti svoju aplikaciju te namjene na App Store.

Više informacija o Integovim navodima možete pročitati na njihovom službenom blogu.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.