Apple tužen zbog imena koje – ne koristi | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Irska kompanija koja je vlasnik zaštićenog imena iWatch tužila je Apple...
Apple tužen zbog imena koje – ne koristi

Apple je, kao najbogatija svjetska kompanija, očito dobar mamac svima koji misle ponešto zaraditi “bez motike”. Među takvima obično se ističu patent trolovi, a najnovija priča neodoljivo podsjeća upravo na takvu vrstu trolanja.

Irska kompanija Probendi koja se navodno bavi razvojem aplikacija, konzaltingom, i još nizom usluga, od 2008. je godine vlasnik zaštićenog imena iWatch na području Europske unije. Već ranije upozoravali su da će tužiti svakoga tko svoj proizvod bude nazivao iWatch, unatoč tome što oni s tim imenom za sada nisu učinili baš ništa.

Vjerojatno razočarani što je Apple svoj pametni sat nazvao Apple Watch, a ne iWatch kako su govorile špekulacije, u Probendiju su sada ipak pronašli razlog da podignu tužbu. Oni, naime, smatraju da Apple plaća Googleu da prikazuje rezultate koji se tiču Apple Watcha čak i u slučajevima kada korisnik u tražilicu upiše “iWatch”.

Tužbu su podigli 26. lipnja, a prvo saslušanje zakazano je za studeni. Sudeći prema prošlim sudskim procesima sa sličnim tvrdnjama, kažu analitičari, Probendi nema previše izgleda da dobije ovu parnicu.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.