Apple stanjuje priključak za slušalice | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

U najnovijem patentu Apple je zaštitio novu vrstu priključka za slušalice koji će im omogućiti izradu tanjih uređaja
Apple stanjuje priključak za slušalice

Ukoliko vam je mobitel debljine 6,9 milimetara, poput iPhonea 6, i dalje predebeo, imamo dobre vijesti. Apple planira značajno stanjiti svoj iPhone 7, o čemu je već bilo riječi, a sada to potvrđuje i nedavno odobreni patent. Naime, portal AppleInsider je otkrio da je američki Patentni ured kompaniji iz Cupertina odobrio patent za novi tip priključka za slušalice, koji bi trebao značajno pridonijeti stanjivanju budućih uređaja.

Audio priključak od 3,5 mm jedan je od ograničavajućih faktora kod izrade uređaja, jer je standardan i kao takav ima zadanu širinu. No, standardi nikada nisu pretjerano ograničavali Apple u njegovim namjerama, pa bi tako moglo biti i ovog puta. Patent, prijavljen još 2011. godine, opisuje audio priključak koji bočnim izgledom sličan sadašnjima, no presjek otkriva razliku – umjesto okruglog, presjek ovog priključka oblika je slova D. time mu je debljina stanjena s 3,5 na oko 2 milimetra.

1591e8be8689f294e0b46867b9bcfec4

Kako ovaj priključak neće biti kompatibilan sa “starim” slušalicama, Apple bi još jednom mogao postati metom brojnih kritika. AppleInsider navodi i mogućnost da se Apple na ultratankom iPhoneu u budućnosti odluči i za potpuno ukidanje audio priključka i slušalice prebaci na Lightning standard. To i nije tako nemoguće, jer uređaji sa samo jednim priključkom Appleu nisu strani. Kako bilo, možda je upravo 2016. godina kada će započeti proces odumiranja klasičnog audio priključka od 3,5 mm.

3df7491dfb16e111a699714119ff14fe

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.