APPLE RADI NA NOVOM SUSTAVU Baterija uređaja mogla bi trajati ‘tjednima’? | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Apple radi na razvijanju baterije koja bi mogla ‘produžiti život’ MacBookovima i iPhoneima za nekoliko tjedana, prenosi Independent. Tvrtka je...
APPLE RADI NA NOVOM SUSTAVU Baterija uređaja mogla bi trajati ‘tjednima’?

Apple radi na razvijanju baterije koja bi mogla ‘produžiti život’ MacBookovima i iPhoneima za nekoliko tjedana, prenosi Independent.

Tvrtka je iznijela nove planove za svoja prijenosna računala, koji bi mogli koristiti ‘sustav stanica za gorivo’ kojim bi dramatično produžili trajanje baterije uređaja. Kada bi se oni ispraznili, korisnik bi bateriju jednostavno zamijenio napunjenom.

Planovi se odnose na tehnologiju koja bi omogućila laptopima da rade ‘danima ili čak tjednima’. Apple nije specificirao kakvim bi se ćelijama koristio, očito držeći opcije otvorenima, jer se trenutno razvija niz ovakvih tehnologija.

Baterija bi se sastojala od ‘spremnika goriva koji se može skinuti i pričvrstiti na sustav stanica za gorivo’. Apple ima veliki broj patenata, od kojih mnogi uopće ni ne završe na tržištu. Ali, Apple i drugi proizvođači kompjutera i pametnih telefona pokušavaju poboljšati baterije svojih uređaja, što je najčešće i prvi prigovor kupaca.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.