Apple preuzeo startup za proširenu stvarnost | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Apple je ovih dana kompletirao još jednu u nizu manjih akvizicija koje mu donose pristup najmodernijoj tehnologiji današnjice.
Apple preuzeo startup za proširenu stvarnost

Apple je ovih dana kompletirao još jednu u nizu manjih akvizicija koje mu donose pristup najmodernijoj tehnologiji današnjice. Prema dokumentima koji su procurili u javnost, kompanija iz Cupertina preuzela je njemačku startup kompaniju iz Münchena, Metaio, koja se bavi tehnologijama proširene stvarnosti (augmented reality).

Metaio je pokrenut još 2003. godine kao projekt započet unutar koncerna Volkswagen, a od 22. svibnja postao je dijelom Applea za neimenovanu svotu novca. Kompanija je prestala primati narudžbe i nove kupce, a do kraja lipnja prestat će pružati potporu dosadašnjim korisnicima njihove tehnologije (kojih je više od 150 tisuća). TechCrunch saznaje da su zaposlenici Metaia bijesni jer su za akviziciju saznali isto kad i javnost – objavom na web stranici kompanije.

Iz Applea, po običaju, nema komentara, osim standardne izjave koju njihovi glasnogovornici redovno šalju medijima: “Apple s vremena na vrijeme preuzima manje tehnološke kompanije, ali ne daje komentare o svojim planovima”.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.