Apple Pencil podržava isključivo iPad Pro | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Otkriveno je kako Pencil, odnosno Stylus kojeg je nedavno predstavio Apple radi isključivo na iPadu Pro, dok ostali uređaji unatoč podršci za 3D Touch tehnologiju nisu, i neće biti podržani
Apple Pencil podržava isključivo iPad Pro

Devetog rujna ove godine Apple je predstavio nove uređaje, među njima se našao i do sada najveći model iPada – iPad Pro. Kako znamo iPad Pro donosi dijagonalu zaslona od 12,9-inča, rezoluciju zaslona od 2.732 x 2.048 piksela te podršku za 3D Touch tehnologiju.

Budući da iPad Pro ima dovoljno velik zaslon, Apple je za njega pripremio i Stylus naziva Pencil čija cijena iznosi 99 američkih dolara. No, Apple je tijekom prezentacije novih gadgeta slučajno zaboravio otkriti podatak kako Pencil nije upotrebljiv na ostalim Appleovim uređajima već isključivo na iPadu Pro.

Ovaj podatak objavila je nternetska stranica Mashable, dodavši kako Pencil ne podržava niti nove iPhone 6S uređaje, unatoč tome što i oni posjeduju zaslone koji mogu razaznati koliki je pritisak na njih učinjen. No, to nije sve, (kako bi u reklami rekli) Mashable je otkrio još par stvari koje Apple nije podijelio s okupljenima tijekom predstavljanja.

Najbitnija je količina RAM-a, koja kod iPada Pro iznosi čak 4 GB. Tako je barem u svojim materijalima navela tvrtka Adobe, no recimo i to kako je ubrzo Adobe uklonio podatak vezano uz količinu RAM-a. Sad, zbog greške ili na nagovor Applea, vidjet ćemo u studenom kada prvi primjerci iPada Pro stignu u ruke običnih ljudi tj. korisnika koji nisu s Appleom vezani posebnim ugovorima o tajnosti.

Nadalje, Smart Keyboard – tipkovnica koju je Apple pripremio za novi tablet je otporna na vodu i mrlje te za komunikaciju s tabletom ne treba Bluetooth vezu. Kao što je tijekom predstavljanja prikazano, Pencil se napaja putem Lightning porta na tabletu, no Apple nije spomenuo podatak kako je punjenje u trajanju od 15 sekundi dovoljno za 30 minuta rada sa stylusom, tj. Pencilom.

Ostale specifikacije o iPadu Pro možete pronaći na službenim stranicama proizvođača.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.