Apple Pencil 2 je genijalan! | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Naravno, ne radi se o uređaju koji nas može osobito iznenaditi, ali nove sitne značajke uistinu poboljšavaju korisničko iskustvo. Bacimo...
Apple Pencil 2 je genijalan!

Naravno, ne radi se o uređaju koji nas može osobito iznenaditi, ali nove sitne značajke uistinu poboljšavaju korisničko iskustvo. Bacimo oko na Apple Pencil 2!

Apple je prvi put predstavio Apple Pencil 2015. godine kao dodatak iPadu Pro. Ta je najava bila osobito zanimljiva jer se suprotstavljala Jobsovom stavu „kome treba digitalna olovka“, ali i zato što je otvorila nove mogućnosti za rad na tabletu. Primjerice, Apple Pencil je osjetno poboljšao pisanje bilješki, grafički rad te uređivanje fotografija.

Tehnologija se na tom području nije značajno promijenila u posljednje tri godine, ali to je i očekivano jer ova vrsta proizvoda ne otvara mnogo prostora za inovaciju. Ipak, inženjeri su očito osmislili način da usavrše Apple Pencil jer je sada predstavljena njegova druga verzija. Novi je model potpuniji, ali temeljne specifikacije i dalje su iste.

Možemo zaključiti da se nije poboljšalo znanje Apple Pencila, nego njegova uporaba.

I to u kojoj mjeri! Krenimo samo od činjenice da olovka više nema pokretnih dijelova jer više nema poklopca koji se vezao na Lightning ulaz. Odnosno, zahvaljujući uklanjanju samog Lightning ulaza, olovka se sada bežično povezuje s iPadom.

Zahvaljujući tome, dizajn je postao sofisticiraniji (nema više one srebrne trake na kraju), a punjenje jednostavnije. Možda je upravo to najveća promjena. Apple Pencil je bio među vodećim primjerima glupog punjenja, stojeći bok uz bok Magic Mouseu 2, koji se puni tako da se uređaj okrene naopako. Od sada samo trebate magnetima povezati Pencil na bilo koju stranu iPada i on se odmah počne puniti.

Ta promjena vuče za sobom još jednu novinu. Kako bi se omogućio taj novi način povezivanja, bile su potrebne dvije stvari. Kao prvo, iPad Pro je morao imati kvadratne kutove. Kao drugo, i ništa manje važno, Apple Pencil je morao imati jednu ravnu stranu kako bi se čvrsto povezao s iPadom.

Premda još nisam imao priliku isprobati novi Apple Pencil, vjerujem da će ga sada biti lakše primiti u ruke, te upotrebljavati. Kod originalnog modela mi je smetalo što mi je stalno klizio iz prstiju.

Na kraju, evo i jedne fora značajke – novo upravljanje gestama koje se može personalizirati. Ako dva puta dodirnete olovku, moći ćete prilagoditi nekoliko korisnih funkcija. Na primjer, u aplikaciji Bilješke lako ćete moći mijenjati olovku i gumicu i tako osjetno ubrzati rad.

Na temelju svih značajki Apple Pencila 2, možemo zaključiti da će biti kompatibilan samo s novim iPadom Pro. Također, postoji mogućnost da će i cijena ovog novog modela biti nešto viša od starog.

 

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.