Apple Pay uskoro i s ove strane Atlantika | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Danas će se održati jedan od glavnih događaja godine koji se tiče Applea – developerska konferencija WWDC
Apple Pay uskoro i s ove strane Atlantika

Danas će se održati jedan od glavnih događaja godine koji se tiče Applea – developerska konferencija WWDC, pa su stoga i špekulacije o proizvodima i uslugama koje će tamo biti predstavljene sve glasnije. Britanski Telegraph donosi informaciju kako će na WWDC-u ova kompanija objaviti širenje dostupnosti svog servisa za mobilno plaćanje, Apple Pay, na druga tržišta izvan SAD-a i Kanade.

Prema informacijama kojima raspolažu Britanci, upravo bi Ujedinjeno Kraljevstvo trebalo biti jedna od prvih zemalja gdje će ovaj sustav zaživjeti. Nakon očekivane najave ovog tjedna, Apple Pay će na Otoku navodno biti pušten u rad nekad tijekom sljedeća dva mjeseca. Podršku će im pružiti banka Lloyds kao glavni partner, a u projektu će sudjelovati još i banka Santander UK, dok je svoju spremnost za prihvaćanje ovakvih plaćanja već izrazio i MasterCard.

Špekulira se da će Appleovim uređajima biti moguće platiti i javni prijevoz u Londonu, jer je gradski Transport for London već počeo prihvaćati beskontaktna plaćanja  iPhoneima koja tamo obavljaju američki turisti.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.