Apple je i ove godine najvrjedniji brend na svijetu | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Treću godinu zaredom Apple je ostao ispred Googlea i zadržao titulu najvrjednijeg brenda na svijetu
Apple je i ove godine najvrjedniji brend na svijetu

Apple i Google već se treću godinu bore se za najbolji plasman na Interbrandovom izvještaju o najvrjednijim brendovima na svijetu, a i ove godine Apple je ostvario bolji plasman i zasjeo na sam vrh. Tvrtka iz Cupertina prema Interbrandovim procjenama vrijedi oko 170 milijardi dolara, dok Google cijene oko 50 milijardi manje.

Listom od 10 najvrjednijih brendova suvereno vladaju tehnološke tvrtke među kojima se ističu Microsoft na četvrtom, IBM na petom, Samsung na sedmom te Amazon na desetom mjestu. Među pet najvrjednijih svjetskih brendova s tech svijetom nije povezana tek Coca-Cola koja stoji na trećem mjestu.

e5f34d44014ba52415437a32e03edf3b.dff1af1a59b4ecdd6f8ea023a721ca16

„Izvještaj o najboljim brendovima na globalnoj razini proučava svakodnevne uspjehe brendova na današnjem fragmentiranom tržištu.“– rekao je Interbrandov CEO Jez Frampton–„Potrošači žele izravna, osobna i po njihovim potrebama krojena iskustva, a kako bi zadovoljile ovakve potrebe tvrtke moraju napredovati brže nego ikad.“

Najveći rast protekle godine ostvario je Facebook s 54 posto, a slijede ga Apple s 43 posto te Amazon s 29 posto. Kompletnu listu potražite ovdje.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.