Akcijska kamera Apple | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Američki patentni ured Appleu je u utorak odobrio patent naziva "Sustav digitalne kamere s daljinskim upravljačem"
Apple dobio patent za akcijsku kameru

Američki patentni ured Appleu je u utorak odobrio patent naziva “Sustav digitalne kamere s daljinskim upravljačem” koji obuhvaća oklopljenu i vodootpornu kameru koja se može nositi na odjeći ili postaviti na kacigu, masku za ronjenje, bicikl i slično. Očekivano, ovakav je patent uzbudio duhove budući da GoPro već godinama zarađuje milijune upravo na proizvodnji slične kamere, a slijede ga i mnogi drugi proizvođači elektroničkih uređaja.

Međutim, ova informacija ne znači da Apple planira uskoro ući na tržište sportskih kamera. Ovaj je patentni zahtjev, naime, predan još 2012. godine i naslovljen je na nekoliko zaposlenika Kodaka. U Appleovo vlasništvo dospio je dakle gotovo slučajno, u sklopu većeg paketa patenata koje je ova kompanija iste godine otkupila od Kodaka.

U američkim se medijima prvo pojavila informacija kako je riječ o još jednom slučaju Appleove “inovacije” na već postojećem tržištu, pogotovo iz razloga što patent dobro opisuje neke nedostatke aktualnih akcijskih kamera. Iz tog je razloga cijena dionice kompanije GoPro nakon ove objave potonula za oko 12%. Ipak, kako sada stvari stoje, Apple ne planira u skorije vrijeme izbaciti svoju akcijsku kameru.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.