Apple automobil u prodaji 2019. | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Kalifornijske vlasti su obznanile kako su održale sastanak s rukovodiocima američkog IT giganta na kom je bilo riječi o propisima...
Apple automobil u prodaji 2019.

Kalifornijske vlasti su obznanile kako su održale sastanak s rukovodiocima američkog IT giganta na kom je bilo riječi o propisima koji reguliraju testiranje autonomnih vozila.

Jedan od glasnogovornika državne uprave američke savezne države Kalifornije otkrio je kako su se rukovodioci kompanije Apple susreli sredinom kolovoza s predstavnicima lokalnog regulatornog tijela za automobilsko tržište – DMV (Department of Motor Vehicle).

Sastanak je imao za cilj razmotranje propisi DMV u vezi s autonomnim vozilima.

Kalifornija, kao i neke druge američke savezne države, odobrila je testiranje vozila bez vozača na svojim putevima, a 10-ak kompanija, među kojima je i Google, a od sredine rujna i Honda i BMW, već imaju dozvolu za probne vožnje.

Kako saznaje The Wall Street Journal, Apple je pojačao napore u cilju proizvodnje robotiziranih automobila i planira za taj projekat angažirati 1.800 ljudi.

Automobil bi trebali lansirati 2019, ali Apple u međuvremenu, između ostalog, treba riješiti gdje će se on proizvoditi i od koga će nabavljati pogonske baterije.

The Wall Street Journal piše da vozilo ne bi trebalo biti potpuno autonomno, što znači da će imati auto-pilot, ali i ručne komande.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.