Američki policajci ne bi trebali gledati iPhone uređaje | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Tako ih barem Elcomsoft, tvrtka koji je vodeći programer digitalnih forenzičkih alata, savjetuje. Razlog je prozaičan: u slučaju blokiranja telefona,...
Američki policajci ne bi trebali gledati iPhone uređaje

Tako ih barem Elcomsoft, tvrtka koji je vodeći programer digitalnih forenzičkih alata, savjetuje. Razlog je prozaičan: u slučaju blokiranja telefona, bit će nemoguće otključati zaslon.

Koliko Motherboard zna, tvrtka za forenziku Elcomsoft savjetuje policiju u SAD-u da ne gleda u zaslone iPhone uređaja koji su osigurani s Face ID-em, jer bi to moglo uzrokovati ozbiljne probleme.

Craig Federighi je definitivno mogao potvrditi da je savjet točan, jer se i sam našao u neugodnoj situaciji tijekom predstavljanja iPhonea X, kada je pokušao demonstrirati kako Face ID funkcionira, no uređaj je bilo nemoguće otključati. Kako su kasnije otkrili, izvor problema je bio u tome da su tijekom priprema za Keynote, pomoćnici bacili pogled na uređaj nekoliko puta i zbog svih neuspjelih pokušaja otključavanja, uređaj je blokirao te su ga mogli otključati samo uz pomoć zaporke.

Upravo je to atribut Face ID-a zbog kojeg stručnjaci policiji savjetuju da ne gledaju iPhone uređaje, kao što je to Perzej učinio u borbi protiv Gorgona.

Zapravo, u eri Touch ID-a, davani su slični savjeti, ali tada su se mogli nositi sa situacijom prateći sljedeći savjet: nemojte stisnuti Home tipku, ali možete koristiti tipku za Spavanje/buđenje kako biste otključali uređaj.

Odnos između Applea i policije je tradicionalno prilično problematičan. Možda ste čuli za slučaj Apple vs. FBI; također je otkriveno da britanski policajci imaju kolege koji se bave otključanim uređajima, točnije kako bi spriječili njihovo ponovno zaključavanje; a nismo ni spomenuli pravni problem koji je ponovno postao aktualan u posljednjih nekoliko tjedana – treba li osumnjičenik otključati svoj uređaj ili ga ostaviti zaključanim.

 

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.