101touch tipkovnica | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Kao začetnika segmenta ekstremno programabilnih tipkovnica sjećamo se ruskog studija Art Lebedev.
101touch – tipkovnica na ekranu

Kao začetnika segmenta ekstremno programabilnih tipkovnica sjećamo se ruskog studija Art Lebedev. Tipkovnice su na tipkama imale OLED ekrane, te su na taj način podržavale programiranje različitih funkcionalnosti.

Ovih dana na Kickstarteru je osvanuo još jedan projekt koji mogućnost prilagodbe tipkovnice diže na potpuno novi stupanj. Riječ je o tipkovnici 101touch koja svoju funkcionalnost zasniva na jednom ekranu osjetljivom na dodir. Prednost ovog pristupa je u tome što je tipkovnicu moguće potpuno drugačije podesiti ovisno o primjeni za koju se koristi – napamet nam padaju specijalizirane zadaće poput uređivanja videa ili glazbe, ali i igranja. Tipkovnica je zasnovana na Androidu, a kompatibilna je sa svim raširenijim računalnim operacijskim sustavima. Autori tvrde kako će raditi čak i u BIOS-u, te – vrlo važno – MS DOS-u.

Naravno, nama naviknutim na blagodati mehaničkih tipkovnica ovakvo nešto neće imati smisla. Svi oni koji tipkaju puno manje, no od tipkovnice traže puno više (prilagodbe), projekt mogu podržati na Kickstarteru. Kako bi projekt bio financiran, potrebno je do 10. siječnja prikupiti ukupno 180.000 britanskih funti (u trenutku pisanja teksta prikupljeno je bilo 53.128 funti).

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.