iPhone 4G/4S

iphone4g4s

Vaš iPhone ljubimac namočio se u hladnoj vodi i “prehladio” se u baš u krivo vrijeme ili se našao na krivome mjestu i u sekundi nepažnje doživio mehaničko oštećenje ili oštećenje druge prirode?

Nažalost nezgode se događaju , ali zato ste Vi na pravom mjestu u pravo vrijeme ukoliko tražite pomoć po pitanju kvarova na Vašem Apple iPhone uređaju, jer profesionalno vršimo servise neovisno o kvaru, a Vaše vrijeme nam je od ključne važnosti.

Veliku većinu kvarova u mogućnosti smo otkloniti unutar 30 minuta od zaprimanja uređaja na servis, a kod kompleksnijih kvarova uređaja nerjetko ćemo izvršiti dijagnostiku unutar 24 h, te Vas kontaktirati s detaljnim opisom kvara i vremenom potrebnim za servis.

Uz učestale probleme nastale mehaničkim oštećenjem, vršimo i servise matičnih ploča kako bi izbjegli visoke troškove nabave nove ploče.

Dijagnostika kvarova je u potpunosti besplatna. Okvirnu dijagnostiku vršimo prilikom zaprimanja uređaja na servis, a ukoliko je kvar kompliciraniji najčešće unutar radnog dana dana po zaprimanju uređaja na servis. Po izvršenoj dijagnostici kontaktiramo Vas s opisom kvara i cijenom servisa.

 

Objašnjenje pojmova u iPhone 4 popisu popravaka

Otključavanje

Otključavanje odnosno unlock iPhone 4 uređaja je pojam pod kojim se podrazumijeva koristenje SIM kartica drugih telekomunikacijski operatera u Apple iPhone 4 uređaju koji je tvornički kodiran npr. na T-mobile. Nakon otključavanja npr. T-mobile uređaja slobodno u uređaj možete umetnuti SIM karticu od npr. od Vip-a (ilil Tomato), Tele 2 karticu ili karticu nekog treceg operatera i uređaj je prihvača. Nakon otključavanja nestaje informacija nema usluge (no service) prilikom umetanja neodgovarajuće SIM kartice.
Apple Iphone 4 uređaj je trenutno moguce otkljucati na 3 različita nacina. U mogučnosti smo Vam ponuditi tvorničko otključavanje putem Apple-a, te u tom slučaju nije bitno na kojoj verziji iOS-a je uređaj. Druga opcija otključavanja Apple iPhone 4 uređaja je korištenjem Gevey kartice, ali da bi se Gevey kartica koristila potrebno je da uređaj ima neku od inačica verziji iOS-a 4. Treća opcija je programsko otključavanje, ali je nažalost najrjede, jer jedini uređaji koji se mogu otključati su oni koji rade na verziji iOS-a 4.0.1 ili 4.0.2 ( imaju verziju modema 1.59.00) . Na sve načine otključavanja službena garancija na uređaj ostaje.

 

Navigacija

Želite li besplatno navigirati koristeči Vaš Apple iPhone 4 uređaj?
Izvršit ćemo Vam uslugu instalacije navigacijskih programa u Vaš Apple iPhone 4 uređaj koji funkcioniraju bez korištenja Interneta. Na ovaj način Vaš Apple iPhone 4 postaje poput jednog običnog navigacijskog uređaja, znači upalite program, upišete željenu adresu i 
uređaj Vas navodi do određene lokacije i to potpuno besplatno! 
Naši navigacijski programi su na hrvatskom jeziku, i meni i glasovno navođenje. Karte su jako detaljene (identične su kartama koristenim u Garmin GPS navigacijskim uređajima), te pokrivaju cijelu Europu (ukupno 44 zemlje), a u mogučnosti smo i ponuditi dodatnu pokrivenost ostalih kontinenata. Osim cestovnih navigacija u mogučnosti smo Vam ponuditi i pomorske navigacije koje pokrivaju cijelo Sredozemlje, tako da slobodno navigirate i po moru bez straha da čete zalutati ili nasukati.

 

Touchscreen (staklo osjetljivo na dodir)

Dogodila Vam se nezgoda? Uređaj Vam je pao i razbilo Vam se staklo? Vama je potrebna promijena prednjeg panela. 
Kod Apple iPhone 4 uređaja servis razbijenog stakla nažalost nije tako jednostavan. Nažalost ne postoji mogućnost promijene samo stakla osjetljivog na dodir (touchscreen-a), nego je potrebno mijenjati cijeli prednji panel. Prednji panel podrazumijeva novo staklo osjetljivo na dodir i novi Retina LCD ekran koji je tvornički uprešan u prednji panel, koji nije moguće odvojiti od stakla osjetljivog na dodir. Svaki pokušaj razdvajanja tih dvaju komponenti rezultira pucanjem LCD ekrana. Promijena prednjeg panela na Apple iPhone 4 uređaju u našem servisu je moguča u roku od 30 min od zaprimanja uređaja na servis.

Očekivano trajanje servisa: 30-45 minuta

 

LCD ekran

Apple iPhone 4 Vam je pao na pod, vodu ili snijeg? Na Vašem Apple iPhone 4 uređaju nema slike, pozadinsko osvjetljenje ekrana je slabo ili ga uopće nema, LCD ekran Vam je bijeli, na LCD ekranu imate “zvijezdice” ili je jednostvno LCD ekran pukno? 
Potrebna Vam je promijena LCD ekrana. 
Moguća je, ali nažalost ne mijenja se samo LCD ekran, nego i staklo osjetljivo na dodir.  Potreban Vam je servis prednjeg panela na Apple iPhone 4 uređaju. Prednji panel podrazumijeva novo staklo osjetljivo na dodir i novi Retina LCD zaslon koji je tvornički uprešan u prednji panel, koji nije moguće odvojiti od stakla osjetljivog na dodir. Nažalost svaki pokušaj razdvajanja komponenti rezultira pucanjem LCD ekrana. Promijena prednjeg panela na Apple iPhone 4 uređaju u našem servisu je moguća u roku od 30 min od zaprimanja uređaja na servis.

Očekivano trajanje servisa: 30-45 minuta

 

Zadnje kućište

Dogodila Vam se nezgoda i nažalost razbili ste poleđinu Vašeg Apple iPhone 4 uređaja ili imate problema sa mutnom i nečistom slikom prilikom slikanja i snimanja video sadržaja?
Promijenit ćemo Vam staklenu zadnjicu na Vašem Apple iPhone 4 uređaju. Servis zadnjeg kućišta na Apple iPhone 4 uređaju podrazumijeva izmjenu zadnje staklene površine sa novim plastičnim okvirom, te nove leće za kameru i LED osjetljenje. Možemo Vam ugraditi novo crno ili bijelo originalno kućište, ili možda zelite promijeniti Vaš Apple iPhone 4 i ugraditi zadnje kućište u nekoj drugoj boji ili motivu? Izbor je na Vama, svratite i promijenimt cemo Vam zadnjicu u 5 minuta.

Očekivano trajanje servisa: 5 minuta

 

Kamera-zadnja

Slike su Vam mutne, kamera se ne zeli otvoriti, blitz Vam ne radi?
Potrebna vam je izmjena zadnje kamere na Vasem Apple iPhone 4 uređaju. Servis se izvodi promijenom visoko razlučive kamere kompaktibilne za snimanje i slikanje HD sadržaja. Kamera koja se ugrađuje u Vaš uređaj je original Apple razlučivosti 5 Megapixela. U kompletu sa kamerom dolazi i novi LED blitz za kvalitetnije slike u mraku i u lošim vremenskim uvjetima. 
Kamera-prednja
Slike su Vam mutne, kamera se ne zeli otvoriti?
Potrebna Vam je izmjena prednje kamere na Vašem Apple iPhone 4 uređaju. Servis se izvodi promijenom VGA kamere kompaktibilne za snimanje i slikanje sadržaja. Kamera koja se ugrađuje u Vaš uređaj je original Apple .

Očekivano trajanje servisa: 10 minuta

 

Dock

Vaš Apple iPhone 4 ne želi se puniti, ne želi se sinkronizirati sa računalom ili Vam jednostavno mikrofon ne radi?
Vama je potrebna promijena dock-a (pristaništa) na Vašem Apple iPhone 4 uređaju. Dock (pristanište) je multifunkcionalna komponenta Apple iPhone 4 uređaja smještena na samom kraju Apple iPhone 4 uređaja. Sastoji se od novog USB konektora za punjenje i sinkronizaciju sa računalom, novog mikrofona, te konektora za “home” tipku i zvučnik razglasa.

Očekivano trajanje servisa: 20-30 minuta

 

WiFi Antena

Vaš Apple iPhone 4 ima problema sa spajanjem na WiFi (bežicnu mrežu)? 
Promijenit cemo Vam WiFi antenu, i problem će nestati. Ponovno možete bezbrižno surfati po Internetu maksimalnim brzinama.Najčešći razlog promjene ove komponente je slab ili 
gotovo nikakav prijam bežičnog signala sa neke pristupne točke poput kučnog 
Internet routera. Ako Vam uređaj u postavkama pokazuje sivi ili piše no WiFi najvjerovatnije Vam nije WiFi antena u problemu, nego je potrebno promijeniti WiFi chip, ali nama ni to nije problem, jer i to radimo!

Očekivano trajanje servisa: 10 minuta

 

Baterija

Vašem uređaju nedostaje snage kao prvog dana ili se jednostavno ne želi upaliti?
Promijenite bateriju! Ugradit ćemo Vam u rekordnom roku (5 min) novu Apple originalnu bateriju za Vas Apple iPhone 4 uređaj. Najčešći razlog promijene baterije je smanjeni kapacitet baterije nastao čestim korištenjem uređaja ili zbog nepogodnih vanjskih vramenskih uvijeta. Isto tako baterije lako se mogu oštetit korištenjem neoriginalnih ili zamijenskih punjača, ili od utjecaja vlage i ekstremne topline, te je u tom slučaju promijena baterije preporučljiva.

Očekivano trajanje servisa: 5 minuta

 

Zvučnik-ušni

Sugovornika loše čujete, ili Vam se dogodila nezgoda i prolili ste tekućinu po Vašem Apple iPhone 4 uređaju?
Promijenom ušnog zvučnika riješit će te problem lošeg  prijema zvuka od strane sugovornika, bio to slab ili nikav prijem. Servis ušnog zvučnika na Apple iPhone 4 uređaju traje u prosjeku 20 minuta, te se sastoji od izmjene ušnog zvučnika i zamjene zaštitne aluminijske mrežice za kvalitetniji i čišći zvuk tijekom razgovora.

Očekivano trajanje servisa: 30 minuta

 

Zvučnik razglasa

Netko Vas upravo zove a Vaš Apple iPhone 4G/4S ne zvoni? Reproducirate glazbu na Vašem Apple iPhone 4G/4S uređaju i zvuk je nekvalitetan ili ga uopće ne čujete radi oštećenja na membrani zvučnika?
Vrijeme je za promijenu zvučnika razglasa. Dopustite da Vam zamijenimo zvučnik razglasa za daljnje nesmetano korištenje Vašeg Apple iPhona. Ugradit ćemo Vam novi originalni zvučnik razglasa i promijeniti zaštitnu mrežicu za kvalitetniji i čišći zvuk kao što je bio prvog dana. Najčešći razlog kvara zvučnika razglasa na Apple iPhone 4G/4S uređaju je zbog utjecaja vlage, tekućina i prašine.

Očekivano trajanje servisa: 15 minuta

 

Motorić vibracije

Apple IPhone 4 Vam više ne vibrira ili je jednostavno poludio i nekontrolirano vibrira?
Promijenite motorić vibracije! Promijena motorića vibracije u našem servisu traje 5 minuta. Najčešći razlozi zašto vibro motorić ne radi je mehaničko oštećenje ili utjecaj vlage. Nije veliki kvar, ali je neugodan ako Vam je uredaj u besumnom modu, a Vi nemate informaciju da Vas netko pokušava kontaktirati pozivom ili jednostavno SMS porukom.

Očekivano trajanje servisa: 5 minuta

 

Senzor kabel

Tokom razgovora događaju Vam se neugodne situacije? Pali Vam se razglas, sugovornika stavljate na čekanje, slučajno poklapate? Nemožete zaključati Vaš Apple iPhone 4 uređaj?
Potrebna Vam je promijena senzor kabla. Senzor kabel sastoji se od dvije bitne komponete. Jedna komponenta je senzor leća, a druga komponeta je tipkalo paljenja (power button). Senzor blizine je foto-elektronički sklop koji služi za dvije funkcije. Regulaciju pozadinskog osjetljenja na LCD ekranu Vaseg Apple iPhone 4 uređaja, a druga funkcija je očitavanje blizine, odnosno tokom razgovora kada iPhone prislonite licu LCD ekran se mora ugasiti. Druga komponenta senzor kabla je tipkalo paljenja. Tipkalo paljenja je mali sklop koji očitava svaki Vaš mehanički pritisak na tipku, te na taj način pali/gasi Apple iPhone 4. Najčešći razlog nefunkcioniranja ove komponete je zbog mehaničkog oštečenja (pada) ili zbog utjecaja tekućina.

Očekivano trajanje servisa: 30-45 minuta

 

Home tipka

Tako je malo tipki na Apple iPhone uređaju, a jedna od najbitnijih Vam ne funkcionira? Home tipka (button) ne fukcionira ili radi sa prekidima?
Home tipka je jedina tipka na prednjem dijelu Apple iPhone 4G/4S uređaja, te pošto je jedina, i najbitnija je. Ovisno o situaciji ili Vam je potrebna izmjena same home tipke, a u nekim slučajevima i pristaništa. Ali ne brinite se, mi ćemo prvo provjeriti za Vas što je točno uzrok problema, a tek onda popravljati. Promijena home tipke svrstava se u rutinske poslove našeg servisa, te sama promijena home tipke traje do 30 minuta, te u tom postupku servisiranja Apple iPhone 4G/4S uređaja ugrađujemo Vam novu originalnu home tipku.

Očekivano trajanje servisa: 30-45 minuta

 

Aluminijski okvir

Oštetili ste alumijski okvir na Vašem Apple iPhone 4 uređaju?
Alumijski okvir je vrlo bitna komponenta Apple iPhone 4 uređaja. Alumijski okvir nije samo dekorativni dodatak vrhunskom dizajnu Apple stručnjaka, nego i “kralježnica” Apple iPhone 4 uređaja. Na aluminijski okvir spajaju se sve komponente Apple iPhone 4 uređaja, te uz tu funkcionalnost, okvir sluzi i kao GSM i GPS antena. Izmjena alumijskog okvira u našem servisu traje do 2 radna sata, te u postupku promijene alumijskog okvira na novi originalni alumijski okvir vršimo „seobu“ svih Vaših komponenti, od Vašeg prednjeg panela, matične ploče, fleksibilnih kablova pa do zadnjeg i najmanjeg šarafića koji čine cijelinu Vašeg Apple iPhone 4 uređaja.

Očekivano trajanje servisa: 1 radni sat

 

GSM Antena

Imate problema sa signalom? Loš je ili ga uopće nema?
Potrebna Vam je promijena GSM antene. GSM antena je mala komponenta koja spaja matičnu ploču sa aluminijskim okvirom Apple iPhone 4G/4S uređaja. Servis promijene GSM antene traje u prosijeku 10 minuta i rezultati su odmah vidljivi.

Očekivano trajanje servisa: 10 minuta

 

Audio kabel

Tipka za bešumno ili tipka za pojačavanje / smanjivanje glasnoće zvuka Vam ne fukncionira? Ne možete voditi razgovor putem slušalica ili čuti zvuk koji uređaj reproducira?
Potrebno je izmjeniti audio kabel na Apple iPhone 4 uređaju. Audio kabel je multifunckionalni fleksibilni kabel. Audio kabel spaja sve tipke vezane za zvuk, tipku za bešumno (silent), te tipke za volumen (+/-). Uz navedene tipke na audio kablu je istotako spojen i audio izlaz za slušalice. Ako Vam je bilo koja komponenta na uređaju neispravna, potrebna Vam je izmjena audio kabla. Servis audio kabla na Apple iPhone 4 uređaju u našem servisu traje priblizno 30-45 minuta.

Očekivano trajanje servisa: 30 minuta

 

Mikrofon

Sugovornik Vas loše ili uopće ne čuje? Postoji mogućnost problema mikrofona, ali i audio chipa (audio compiler). Problem audio compilera je opisan pod servisom matične ploče. Najčešće je problem samo u mikrofonu pošto je sama komponenta vrlo izložena vanjskim utjecajima, te vlaga i voda lako dospjevaju do nje. Servis se sastoji od zamjene mikrofona na doljnjoj strani uređaja koji se nalazi na pristaništu (docku) , koje također sadrži kontakte zvučnika razglasa i konektor tipke za povratak (home tipke), a servis izmjene kompletne komponente traje u prosjeku do pola sata od zaprimanja uređaja.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Silent

Nedostaje Vam tipka za bešumno (silent) ili ima loš odaziv?
Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za besumno na Vašem Apple iPhone 4 uređaju. Servis promijene silent tipke na Apple iPhone 4 uređaju se sastoji od zamjene postojeće sa novom silent tipkom izrađenom od kiruškog čelika. Izmjena tipke u prosijeku traje 30 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promijena audio kabla.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Sim nosač

Nedostaje Vam nosač SIM kartice?
Svratite do nas i u trenu Vam isporučujemo originalni SIM držač izrađen od nehrđajučeg kirurškog čelika. Jedini nedostatak našeg SIM nosača kartice je u tome što je Vaš imao ugraviran unikatni IMEI broj (serijski broj Vašeg Apple iPhone 4 uređaja) dok naš nažalost to nema.

 

Power tipka

Nedostaje Vam tipka za paljenje (power) ili ima loš odaziv?
Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za paljenje na Vašem Apple iPhone 4 uređaju. Servis promijene power tipke na Apple iPhone 4 uređaju se sastoji od zamjene postojeće sa novom power tipkom izrađenom od kirurškog čelika. Izmjena tipke u prosijeku traje 10 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promijena senzor kabla.

Očekivano trajanje servisa: 30-45 minuta

 

Volumen tipka

Nedostaje Vam tipka za glasnoću (volume) ili ima loš odaziv?
Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za volumen (+/-) na Vašem iPhone 4 uređaju. Servis promijene volume tipke na Apple iPhone 4 uređaju se sastoji od zamjene postojeće sa novom volumen tipkom izrađenom od kirurškog čelika. Izmjena tipke u prosijeku traje 10 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promijena audio kabla.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Matična ploča

Servis matične ploče je vrlo širok pojam iz razloga jer je matična ploča “mozak” Vašeg Apple iPhone 4G / 4S uređaja, a uređaj je poput malog računala. U početak rada na matičnoj ploči se podrazumijeva detaljna dijagnostika, nakon koje uklanjamo sve eventualne kvarove na matičnoj ploči nakon Vašeg pristanka na servis. Vrhunskom opremom i dugogodišnjim iskustvom uklanjamo sve vrste kvarova na matičnoj ploči pa i ako Vam Apple iPhone 4G/4S pao npr. u more, snijeg, bio na utjecaju ekstremne topline ili pao sa velike visine.

 

Čiščenje matične ploče

Vrlo česta pojava nakon doticaja uređaja sa vlagom i tekućinama. Uređaj tretiramo posebnim tekućinama za čišćenje matične ploče koje u većini slučajeva potpunosti uklanjaju utjecaje oksidacije na Vašem Apple iPhone 4 uređaju.

 

Audio chip

Poznatiji pod nazivom Audio Compiler. Na Vašem Apple iPhone 4 uređaju postoje dva audio čipa (primarni i sekundarni ) koji kontroliraju kompletan rad zvučnika i mikrofona na Vasem Apple iPhone 4 uređaju. Najčešći kvar audio chip-a možete osjetiti prilikom poziva kada Vi sugovornika čujete, a sugovornik Vas ne , dok npr. mikrofon Vam normalno radi prilikom snimanja video materijala ili korištenjem nekih aplikacija za Internet komunikaciju (npr. Skype, Viber…). Promijenom audio compilera problem se može riješiti.

Očekivano trajanje servisa: do 3 radna sata

 

WiFI modul


Apple iPhone 4G/GS Vam se ne želi spojiti na bežićnu mrežu ili Vam je WiFi sivi? Problem je riješiv promijenom WiFi modula. Također bi željeli napomenuti da uz WiFi problem često se javlja i problem sa Bluetooth modulom pošto su te dvije funkcije usko vezane.

Očekivano trajanje servisa: do 3 radna sata

 

Lemljenje konektora

U mogućnosti smo promijeniti sve konektore na matičnoj ploči Apple iPhone 4G/4S uređaja, ugradujuci nove konektore sa vrhunskom i najsuvremenijom opremom.

Očekivano trajanje servisa: 30 minuta

 

Ukoliko Vaš kvar nije naveden u ovom opisu kvarova, slobodno nas kontaktirajte e-mailom ili poziv.

Dijagnostika svih Apple iPhone uređaja je BESPLATNA.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.