iOS 12 je od sada najpopularniji iOS

iOS 12 je od sada najpopularniji iOS

Trebalo je samo dva tjedna da se novi sustav probije te od sada, iOS 12 pokreće više iPhone i iPad uređaja nego bilo koja prethodna verzija.

Prema Mixpanelovom izračunu usvajanja iOS-a 12, 4. listopada, dva tjedna nakon službene objave iOS-a 12, 47.54% uređaja pokreće iOS 12. Na isti dan, rezultat iOS-a 11 bio je 45.59%, tako da bez ikakvog pretjerivanja možemo zaključiti da:

iOS 12 je trenutno Appleov najpopurajniji mobilni operativni sustav.

To i nije loše postignuće unutar tako kratkog vremenskog roka, iako nismo iznenađeni, budući da se iOS ažuriranja slavno šire prilično brzo, pogotovo ako ih usporedimo s Androidom.

U isto vrijeme, trebali bismo dodati kako to nisu Appleove službene statistike, a Mixpanel obično preuveliča brojke u odnosu na stvarne podatke, ali ipak, brojke su manje-više pouzdane.

Mixpanel je proučio i prošlogodišnju stopu usvajanja. Tada, dva tjedna nakon objave iOS-a 11, rezultat je bio 38.5%, što znači da se iOS 12 vidljivo širi bolje od svog prethodnika. Nije teško otkriti razloge tome: objava iOS-a 11 je bila prilično problematična, dok je iOS 12 naizgled jedan od najstabilnijih sustava do sada. Osim problema s punjenjem koji zahvaća nove uređaje, nismo mogli otkriti ni jednu ozbiljnu pritužbu, što definitivno ima pozitivan utjecaj na brzinu širenja.

Samo tako nastavite!

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.